Private uitvoering ziektewet succesvoller

0

Private uitvoering van de ziektewet is succesvoller dan publiek door UWV.

Dat blijft uit een analyse uitgevoerd door AStri Beleidsonderzoek en –advies. Bij opdrachtgever Acture blijkt dat 80% van de uitzendkrachten binnen één week is hersteld, terwijl dat percentage bij  UWV op 69% ligt. Opmerkelijk is daarbij dat zelfs oudere uitzendkrachten in de eerste week van de ziektemelding aanzienlijk
sneller aan het werk zijn als zij worden geactiveerd door Acture in plaats van door UWV (66% versus 50%).

Maudie Derks, algemeen directeur van Acture:  “Wij waren nieuwsgierig naar onze resultaten en hebben AStri inzage gegeven in onze gegevens. Dit  onafhankelijke onderzoek laat zien dat over de gehele linie de uitstroom bij ons aanzienlijk hoger ligt (dus sneller) dan bij UWV. De vergelijking van alle ziektegevallen in hun eerste jaar maakt duidelijk dat private begeleiding loont. Wij realiseren een lagere verzuimduur en dat scheelt de BV Nederland enorm veel geld.”

Derks: “Wat opvalt is dat ook de verschillen tussen de leeftijdgroepen kleiner zijn dan bij UWV. Het verschil in uitstroomsnelheid tussen jongeren en ouderen is bij ons minder groot dan bij UWV.  Duidelijk is dat ouderen net zo positief reageren op de activerende afspraken als jongeren (ruim 10%-punt verschil bij uitstroom binnen een week, namelijk bij de 55-plussers). Een laatste conclusie is dat de instroom in de WGA flex hierdoor aanmerkelijk lager uitvalt. Dit gaat vanaf 2014 terugkomen in de individuele premies voor de WGA flex en levert daarmee een extra voordeel op.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.