Pieter Veuger nieuwe CFO Volksbank

0

Pieter Veuger is de gewilde nieuwe Chief Financial Officer (CFO) van de Volksbank. In afwachting tot officiële goedkeuring van de toezichthouders zal hij vanaf 1 januari 2020 alvast werkzaam zijn als (titulair) directeur Financiën.

Veuger, momenteel nog partner bij PwC, volgt Annemiek van Melick op, die per 1 september 2019 is teruggetreden uit de directie. Als CFO wordt Veuger verantwoordelijk voor de activiteiten binnen het financiële werkveld van de Volksbank en tevens voor de relaties met toezichthouders ECB en DNB, investeerders, rating agencies en andere financiële stakeholders.

Jan van Rutte, voorzitter van de raad van commissarissen, is ‘verheugd’ met de benoeming van Veuger: “Vanuit zijn jarenlange ervaring kent hij de financiële sector en de van toepassing en in ontwikkeling zijnde wet- en regelgeving bijzonder goed. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij een positieve bijdrage gaat leveren aan de verdere uitvoering van de missie en strategie van de Volksbank.”

Directievoorzitter Maurice Oostendorp vult aan: “Hij heeft een sterke affiniteit met onze missie ’Bankieren met de menselijke maat’ en met ons principe van gedeelde waarde. Bovendien is hij goed bekend met de eisen waaraan banken moeten voldoen. Wij verwachten dat hij hiermee een belangrijke bijdrage kan leveren aan de strategische prioriteiten en keuzes van de Volksbank.”

Zodra de benoeming van Pieter Veuger definitief is, bestaat de directie van de Volksbank uit: Maurice Oostendorp (CEO), Jeroen Dijst (CRO), Marinka van der Meer (CCO), Mirjam Verhoeven (COO) en Pieter Veuger (CFO). De benoemingstermijn van Veuger zal lopen tot de sluiting van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Volksbank in 2024.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.