Pieter van der Burg directievoorzitter Verzekeringsbedrijf Bovemij

0

Pieter van der Burg is per 30 maart benoemd tot directievoorzitter van het Verzekeringsbedrijf van Bovemij. Hij vormt het directieteam samen met Ageeth Bakker, CFRO van de Raad van Bestuur van Bovemij.

Bovemij stond tot 2019 onder (groeps)toezicht van DNB, omdat de verzekeringsactiviteiten, gemeten in balanstotaal, meer dan 80% van de totale activiteiten uitmaakten. De groei van het Financieringsbedrijf en het Databedrijf van Bovemij hebben er voor gezorgd dat het Verzekeringsbedrijf (N.V. Schadeverzekering- Maatschappij Bovemij) inmiddels rechtstreeks onder solotoezicht van DNB staat.

Dat heeft ook invloed gehad op de interne governance bij Bovemij. Er is een separate Raad van Commissarissen voor het Verzekeringsbedrijf geïnstalleerd (bestaande uit Gerlach Cerfontaine, Amba Zeggen en Erno Kleijnenberg). En met de aanstelling van Van der Burg en Bakker is nu ook de statutaire directie voor het Verzekeringsbedrijf gevormd.

Van der Burg werkt sinds 1990 bij Bovemij, onder andere als manager van de schadeafdeling. In 2003 werd hij directeur Verzekeringstechniek. In die functie gaf hij leiding aan Actuariaat, Risicomanagement, Inkomen en Juridisch Beheer, Acceptatiebeleid, Speciale Zaken, (Personen)schaden en Volmachtbeheer. Hij was al voorzitter van het Risicocomité en onder andere al (mede)verantwoordelijk voor Solvency II en het volledige herverzekeringsbeleid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.