Ook Raad zwijgt na klacht

0

Op 19 februari jl. had adviseur Chris de Bruin een verzoek gericht aan de Raad van Toezicht van de AFM inzake het advieskostenmodel van de Rabobank. Hij stelde hierin dat het niet terecht is de Rabobank de tijd te geven tot 30 juni a.s. Tot op heden heeft De Bruin nog niets vernomen van de Raad.

In een brief aan de redactie laat De Bruin weten: ‘Van de kant van de Rabobank zelf heb ik wel een keurige reactie gekregen, zowel telefonisch als schriftelijk. Die komt er op neer dat er geen verandering in de gang van zaken zal komen, maar legt ook uit waarom dat zo is. Die uitleg ben ik aan het analyseren, maar die lijkt er op neer te komen dat de Rabobank een lange voorbereidingstijd heeft besteed aan het gewraakte adviesmodel en in die tijd steeds de steun heeft ontvangen van de AFM. Pas op het laatste moment zou die steun zijn opgezegd en stond de Rabobank voor het blok. Als dit juist is, is de reactie van de AFM op de gang van zaken des te klemmender. De AFM heeft wat uit te leggen en dat kan niet snel genoeg gebeuren. Dat laat overigens onverlet dat ik het standpunt van de Rabobank begrijp, maar niet deel.’

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.