Nieuwe leden Geschillencommissie Kifid

0

De Geschillencommissie van Kifid wordt uitgebreid met twee nieuwe leden. Marjon Tjia treedt per 1 juli aan en Debbie van der Linden per 1 oktober. Beiden vervullen deze functie als nevenfunctie en zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.

Marjon Tjia werkt in het dagelijks leven als zelfstandige actuaris. “Haar actuariële kennis is voor de pensioen- en levensverzekeringszaken én in financiële klachten van grote toegevoegde waarde”, aldus voorzitter van de Geschillencommissie Eveline Ruinaard.

Mr. Debbie van der Linden heeft jarenlang zitting gehad als commissielid van meerdere geschillencommissies bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC). In de periode daarna heeft zij als jurist en secretaris voor opeenvolgende directeuren van SGC organisatorische werkzaamheden uitgevoerd. Sinds april 2022 is zij met pensioen.

Geschillencommissie Kifid

De Geschillencommissie onderzoekt bij klachten eerst of bemiddeling mogelijk is. Lukt dat niet, dan volgt een beoordeling door de Geschillencommissie. Indien de Geschillencommissie aanvullende vragen heeft voor partijen, vindt een zitting plaats. Daar kunnen zowel de consument als de financiële dienstverlener hun verhaal doen. Zodra het klachtdossier volledig is, kan de Geschillencommissie oordelen en een uitspraak doen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.