Nieuwe leden Geschillencommissie en Commissie van Beroep Kifid

0

Het bestuur van Kifid heeft per 1 januari 2022 Frans van der Ent benoemd tot lid van de Commissie van Beroep en de Niek Strohmaier tot lid van de Geschillencommissie.

Beide heren vervullen deze functie als nevenfunctie. De leden van de Geschillencommissie en van de Commissie van Beroep zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.

Nieuwe leden Geschillencommissie en Commissie van Beroep Kifid

Niek Strohmaier

Strohmaier is universitair docent bij Universiteit Leiden. Hij is psycholoog en jurist en heeft onderzoek gedaan en doet dat nog steeds op het snijvlak van recht en psychologie. Voorzitter Geschillencommissie Eveline Ruinaard: “Met Niek Strohmaier verbreden we de deskundigheid van de Geschillencommissie naar de gedragswetenschap. We geven zo -mede- invulling aan een aanbeveling uit de Kifid-evaluatie door SEO om meer gebruik te maken van gedragswetenschappelijke kennis. We kijken uit naar de inbreng van Niek Strohmaier bij Kifid en verheugen ons op een plezierige samenwerking.”

Nieuwe leden Geschillencommissie en Commissie van Beroep Kifid

Frans van der Ent

In het dagelijks leven vervult Van der Ent verschillende (interim)rollen en is hij actief als toezichthouder. Wanner Los, voorzitter Commissie van Beroep: “Frans van der Ent brengt een brede ervaring op het gebied van financiële dienstverlening mee, in diverse rollen als bestuurder en toezichthouder. Daarnaast is zijn expertise op het gebied van pensioenen en verzekeringen een welkome aanvulling. We kijken uit naar een plezierige en vruchtbare samenwerking.”

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.