Nieuw (digitaal) risicoprofiel

0

BBOC heeft een nieuw risicoprofiel op de markt gebracht. Dit volledig geautomatiseerde risicoprofiel voldoet aan alle wet- en regelgeving (Wft en MiFID), houdt rekening met de inhoud van AFM leidraden en gebruikt diverse inzichten uit de behavioral finance. 

Met dit risicoprofiel kan op een efficiënte en gedegen manier het risicoprofiel worden bepaald en vastgelegd. Reeds in 2006 bracht BBOC haar eerste generieke risicoprofiel op de markt. Hieraan committeerden zich destijds diverse gerenommeerde partijen als Fidelity Investments, Allianz Asset Management, AXA, Insinger de
Beaufort en NNEK.

Drs. Walter Jans, directeur BBOC: “De tijd heeft niet stil gestaan. Met de introductie van de Wfd, en later Wft, kon een financieel adviseur niet meer om een gedegen klant- en risicoprofielbepaling heen. Inmiddels zijn we 7 jaar verder en worden er steeds hogere eisen gesteld aan een juiste klant-/risicoprofielbepaling. Dat is niet vreemd, want hoe kan het klantbelang centraal staan zonder juist klantbeeld? Toch blijkt in de praktijk de kwaliteit van veel risicoprofielen teleurstellend. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het multi-disciplinaire karakter ervan. Een goed risicoprofiel moet namelijk vanuit verschillende invalshoeken kloppen. Het door BBOC ontwikkelde risicoprofiel is uitermate geschikt voor zelfstandig financieel adviseurs, (private) banks en vermogensbeheerders. Afname geschiedt eenmalig. Tegen een kleine jaarlijkse vergoeding is de gebruiker verzekerd van een profiel dat steeds up-to-date is.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.