Lodewijk de Waal weg bij ING

0

Voormalig FNV-voorzitter Lodewijk de Waal stopt als commissaris bij ING. Hij trad in 2009 namens de overheid toe tot de raad van commissarissen nadat ING staatssteun had ontvangen.

President-commissaris Jeroen van der Veer bedankte De Waal voor zijn ‘belangrijke bijdrages’ als commissaris bij ING. Daarbij wees hij ook op de ‘speciale en delicate positie’ die de oud-vakbondsman als vertegenwoordiger van de overheid had. De Waal zat onder meer in het beloningscomité, dat de salarissen van bestuurders vaststelt. Uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag blijkt dat topman Jan Hommen vorig jaar 1,35 miljoen euro aan salaris ontving, net zo veel als in 2011. ING keert geen bonussen uit aan bestuurders zolang niet alle staatssteun is terugbetaald. De topbeloningen bij ING zijn sinds 2010 niet meer gestegen.

Het bedrijf waarschuwt in het jaarverslag dat daardoor een gat is ontstaan met andere banken en dat dit ‘op de lange termijn geen houdbare situatie’ is. De raad van commissarissen beraadt zich op maatregelen om daar iets aan te doen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.