Leeftijd en vriendjespolitiek remmen carrière

0

Leeftijd wordt door Europese werknemers als grootste belemmering genoemd voor carrièreontwikkelingen. Met name werknemers in Nederland (24%) en Zwitserland (21%) geven aan dat leeftijd hun doorgroeimogelijkheden in de weg staat.

Naast leeftijd belemmeren ook vriendjespolitiek en het gebrek aan mogelijkheden bij de huidige werkgever de loopbaanontwikkeling van werknemers. Dit blijkt uit het onderzoek ‘The Workforce View’ van HR-dienstverlener ADP onder 10.000 Europese werknemers, waaronder 1.300 Nederlanders. Met name voor 55-plussers vormt leeftijd een belemmerde factor op de werkvloer.

Nederlandse werknemers zijn na de Spanjaarden het meest tevreden over de ondersteuning die zij vanuit hun werkgever ontvangen in hun loopbaanontwikkeling. De Nederlandse respondenten geven daarbij ook aan het belangrijk te vinden dat hun betrokkenheid bij de organisatie verbetert.

Nieuwe technologieën

De snelle groei in nieuwe technologieën vergroot de kloof tussen jong en oud, waarbij de oudere werknemers zich vaak ingehaald voelen door de jongere, meer IT-vaardige generatie. Nederlandse werknemers tussen de 45 tot 55 jaar raken echter vaker dan hun jongere collega’s gefrustreerd door gedateerde technologie. Trage technologie blijkt tevens de grootste frustratie te zijn onder zowel Europese (30%) als Nederlandse werknemers (27%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.