Janthony Wielink stapt uit NVIA bestuur

0

Janthony Wielink heeft zijn bestuursfunctie bij de Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs (NVIA) neergelegd. Het vertrek van een van de grondleggers van de branchevereniging komt niet uit de lucht vallen, Wielink had destijds al aangekondigd maar kortstondig in het bestuur te willen zitten.

Als bestuurder had Wielink de taak op zich genomen om een goede vereniging met autoriteit neer te zetten. Daarin is hij geslaagd. De NVIA mag intussen de grote inkomensverzekeraars en assurantiemakelaars binnen het kennisgebied van sociale zekerheid en dienstverleners zijn intussen tot haar leden rekenen. Met het overdragen van het bedrijfsbureau van de NVIA van Enkwest Opleiding & Advies naar Oostdam & Partners heeft de NVIA een nieuwe stap gezet in het professionaliseren van de vereniging.

Dubbele pet

Wielink had ook de taak op zich genomen om binnen de NVIA het domein PE en PA te integreren. Aangezien hij daar als als directeur van opleider Enkwest en mede-bepaler binnen de NVIA een dubbelrol heeft, is voor Wielink nu het moment gekomen om uit het verenigingsbestuur te gaan. Hij blijft wel met zijn kennis van het vakgebied sociale zekerheid verbonden aan de NVIA.

Het bestuur bestaat nu uit vier personen: Peter Abelskamp (voorzitter), Leon van Maaren (secretaris), Dignar van Onzenoort (penningmeester) en Gaston Merkelbagh (commerciële zaken, PR & Marketing).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.