Jack Vos namens CGA in Adviescommissie Kwaliteit Onbemenste Toepassingen

0

Jack Vos (foto midden) neemt namens de Stichting Contactgroep Automatisering (CGA) plaats in de Adviescommissie Kwaliteit Onbemenste Toepassingen. Hij volgt daarmee André van Nieuwenhuijzen op. 

Steeds meer partijen binnen de financiële dienstverlening maken gebruik van volledig geautomatiseerde toepassingen. Om de kwaliteit van dit soort toepassingen te waarborgen heeft Sivi het Platform Onbemenste Toepassingen ontwikkeld voor softwareontwikkelaars. In het Platform Onbemenste Toepassingen zijn een kennisbank en een checklist opgenomen. De Checklist Onbemenste Toepassingen is door Sivi ontwikkeld in samenspraak met diverse branchepartijen en de Adviescommissie Kwaliteit Onbemenste Toepassingen.

Peter Mols, directeur Sivi (foto rechts): “De Adviescommissie bestaat op dit moment uit twee leden met een wetenschappelijke achtergrond op IT en juridisch gebied en drie leden uit onze branche. Naast commissievoorzitter Bernardo Walta van de Goudse zijn dat Joost Visser van Universiteit Leiden, Ronald Leenes van Universiteit Tilburg, Maarten Vijfhuize namens de NVGA en nu dus Jack Vos die namens de Stichting Contactgroep Automatisering André van Nieuwenhuijzen opvolgt.”

Michael Mackaaij, voorzitter Contactgroep Automatisering (foto links): “Met veertig deelnemers vertegenwoordigt de Contactgroep Automatisering het overgrote deel van softwareleveranciers binnen de Nederlandse financiële dienstverlening. Met de aansluiting op het platform onbemenste toepassingen van Sivi en de mogelijkheid van self-assessment, zetten we samen een belangrijke stap richting structurele kwaliteitsborging van geautomatiseerde toepassingen binnen de sector.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.