Hoogleraar specialiseert zich in de verzekeringsmarkt

0

Tilburg University heeft dr. Ralph Koijen benoemd tot hoogleraar Macro Finance bij het departement Financiering van de Tilburg School of Economics and Management. Koijen is onder meer gespecialiseerd in het functioneren van verzekeringsmarkten, vooral op het gebied van levensverzekeringen en ziektekostenverzekeringen.

Huishoudens kunnen kiezen uit een groot aanbod van verzekeringsproducten, maar er is nog weinig gedegen advies hoe zij verschillende verzekeringen optimaal zouden moeten combineren, rekening houdend met gezinssamenstelling, inkomen, huizenbezit et cetera. Een belangrijk onderzoeksdoel van Koijen is het ontwikkelen van een theorie hoe huishoudens zich optimaal verzekeren voor de levensloop.

Er wordt traditioneel verondersteld dat verzekeringsprijzen worden bepaald door de verwachte kosten van de polis. Koijens onderzoek laat echter zien dat financiële fricties en wrijvingen veroorzaakt door regelgeving een grote invloed hebben op de prijzen van verzekeringen. Deze wrijvingen kunnen een belangrijke rol spelen in het evenwicht in verzekeringsmarkten en daarmee de welvaart van huishoudens beïnvloeden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.