Harry van der Zwan ‘herpositioneert’ zijn functie binnen NN

0

Directeur NN Business Partners Harry van der Zwan krijgt per 1 februari een nieuwe functie binnen Nationale-Nederlanden (NN): Chief Commercial Officer Brokers & Partnerships. NN wil zich herpositioneren als strategische partner van het intermediair en daar past ook deze functieverschuiving bij.

Volgens NN verschuiven haar intermediaire partners hun activiteiten steeds meer van productfocus naar doelgroepen en overkoepelende thema’s en oplossingen. Voor NN is dit een teken om zichzelf te herpositioneren als strategische partner. Het bedrijf wil samen met het intermediaire kanaal brede proposities en diensten voor klanten te ontwikkelen. Zoals Goed Werkgeverschap, Bedrijfscontinuïteit en Welzijn. Van der Zwan vertelde daar recent meer over in een interview met InFinance.

“Het belang van het intermediaire distributiekanaal is en blijft voor NN groot en voor de toekomst moet dit verder worden gewaarborgd”, aldus Leon van Riet, CEO NN Life & Pensions en lid van de Management Board van NN Group. Met de benoeming van Van der Zwan wil Nationale-Nederlanden het belang van het intermediaire kanaal voor het bedrijf verder onderstrepen. In zijn nieuwe functie rapporteert hij rechtstreeks aan Van Riet.

Een gezamenlijke NN-stem

Harry van der Zwan trad in 2007 toe tot Delta Lloyd als Salesdirecteur. Bij Delta Lloyd vervulde hij verschillende leidinggevende rollen, waaronder als CEO van de Commercial Division en voorzitter van de Non-Life & Health division.

In 2017 is Van der Zwan benoemd tot Directeur Business Partners bij Nationale-Nederlanden. In die rol heeft hij de commerciële focus van Nationale-Nederlanden vergroot en kreeg de communicatie van NN naar adviseurs één gezamenlijke NN-stem. Van der Zwan is tevens voorzitter van de Insurope Management Board in Brussel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.