Gert Jan Fritzsche presenteert nieuwe naam L&G

0

Naar verwachting zal Gert Jan Fritzsche (56) begin april 2017 Pieter Glas (67) opvolgen als CEO van Legal & General Nederland. Tijdens een speciale bijeenkomst voor het intermediair zal volgende maand behalve de nieuwe CEO ook de nieuwe bedrijfsnaam gepresenteerd worden.

De benoeming en naamswijziging zijn het gevolg van de voorgenomen aandelenoverdracht van Legal & General Nederland aan Chesnara. De overdracht zal naar verwachting in de komende weken formeel worden afgerond, zodra de benodigde goedkeuringen zijn ontvangen. De daadwerkelijke invoering van de nieuwe naam zal in de maanden volgend op de bekendmaking plaatsvinden.

Intermediairverzekeraar

Fritzsche is op dit moment CEO van Waard Groep, onderdeel van Chesnara. Deze functie zal hij bij de aandelenoverdracht beëindigen. Fritzsche heeft een lange ervaring in de verzekeringsbranche en heeft eerder onder andere bij Reaal en Proteq gewerkt.

Fritzsche benadrukt dat ook onder de nieuwe aandeelhouder niets zal veranderen aan het beleid om de producten uitsluitend via financieel adviseurs aan te bieden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.