Frankema nieuwe directeur Stap APF

0

Gerard Frankema is de nieuwe directeur van Stap Algemeen Pensioenfonds. Hij werkte eerder als manager in het Klantbeheer bij pensioenuitvoerder TKP in Groningen.

Frankema (1972) is al twintig jaar werkzaam voor pensioenfondsen en -uitvoerders. Hij gaat het nieuw gevormde bestuursbureau leiden dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken.

Stap werd vorig jaar opgericht door Aegon Nederland en dochterbedrijf TKP. “In Stap realiseren we voor werknemers heldere pensioenen tegen lage kosten en met een optimaal rendement”, zei Maarten Edixhoven, directeur Pensioen van Aegon Nederland, toen. “De onderneming profiteert van de service, het vermogensbeheer en een prijsstelling die normaliter alleen een groot pensioenfonds kan bieden.”

Onafhankelijk

Het APF kreeg in juni dit jaar een vergunning van DNB. Het is een stichting met een onafhankelijk bestuur. TKP is de administrateur van Stap, TKP Investments de fiduciair manager.

Een algemeen pensioenfonds (APF) mag meerdere pensioenregelingen uitvoeren en is niet beperkt tot een bepaalde sector, maar moet wel per regeling gescheiden vermogens aanhouden, de zogenoemde collectiviteitkringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.