Ewald Bary nieuwe directeur van Dukers & Baelemans

0

Voormalig Lindenhaeghe-directeur Ewald Bary gaat per 1 februari aan de slag als directeur bij opleidingsinstituut Dukers & Baelemans. Hij volgt Mark Boskamp op, die inmiddels aan het werk is bij Triodos Bank.

Bary zette begin 2023 na twaalf jaar een punt achter zijn carrière bij Lindenhaeghe. Dat gebeurde na de fusie met Hoffelijk. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur, en wel bij Dukers & Baelemans, zo bericht hij op LinkedIn. “Hierin zal de focus vooral liggen op de daadwerkelijke ontwikkeling van het vak (verdieping, verbreding & vaardigheden) en de begeleiding in sectorbrede transities.”

Weer investeren in daadwerkelijke vakbekwaamheid

“Het Wft vakbekwaamheidsmodel is intussen geaccepteerd als hygiëne-factor welke nodig is om je vak uit te mogen oefenen. Nu is de tijd voor de financieel professional om weer te investeren in daadwerkelijke vakbekwaamheid”, zo stelt Dukers & Baelemans in het persbericht dat de komst van Bary aankondigd. “Dukers & Baelemans zal een leidende rol nemen in deze benodigde doorontwikkeling van de financieel professional. Wat momenteel leeft en speelt in de markt zal hier primair bepalend in zijn.”

Bary licht toe: “Het Wft vakbekwaamheidsmodel dient als de basis, maar het is de verdieping die een adviseur onderscheidt en écht vakbekwaam maakt. We streven naar een vakbekwaamheidsmodel dat laagdrempelig is, zoals het behalen van je rijbewijs. Samen moeten we als sector onze verantwoordelijkheid nemen, waarbij opleiders, brancheorganisaties en toezichthouders stappen zullen moeten zetten en zich richting de politiek zullen moeten inspannen, om de verplichte Wft-certificering voor adviseurs te vereenvoudigen. Onze focus voor financieel adviseurs is gericht op diepgaande kennis, het verbreden van hun vaardigheden en de praktische toepassing ervan; dat is wat echte vakbekwaamheid definieert. Ik ben ervan overtuigd dat we met zijn allen deze missie zullen realiseren.”

Mark Boskamp

Mark Boskamp was sinds 2021 directeur bij Dukers & Baelemans. Hij is inmiddels aan de slag als Lead Private Banking and Personal Banking a.i. bij Triodos Bank.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.