Eerste ontslagen bij Nationale Nederlanden

0

 Verzekeraar Nationale Nederlanden, een onderdeel van ING, begint deze week met de uitvoering van de vorig jaar aangekondigde reorganisatie. Een deel van de mensen van wie hun baan gaat verdwijnen, krijgt dit donderdag te horen, zo laat een woordvoerster van de verzekeraar weten.

Afgelopen november werd bekend dat bij Nationale Nederlanden 1350 van de 6000 banen gaan verdwijnen. De verzekeraar sloot toen niet uit dat er gedwongen ontslagen vallen. Met de ingreep wilde moederbedrijf ING 200 miljoen euro besparen. De aankondiging op donderdag is ‘de eerste fase’ van de reorganisatie die nog de komende 1,5 jaar in beslag zal nemen, zegt de woordvoerster. Tegelijkertijd zullen alle 6000 werknemers van Nationale Nederlanden op de hoogte worden gesteld van een interne herstructurering die bij het bedrijf plaatsvindt. Ook mensen wiens baan niet komt te vervallen krijgen donderdag een brief waarin de nieuwe structuur en hun positie daarin worden toegelicht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.