Blauwtrust Groep wil Liesbeth Sinke als nieuwe CEO

0

Blauwtrust Groep maakt de voorgenomen benoeming bekend van Liesbeth Sinke als nieuwe CEO. Zij volgt Ferdinand Veenman op, die vorige week zijn vertrek aankondigde.

Sinke heeft ervaring als bestuurder bij verschillende (internationale) banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Zo bekleedde zij in leiderschapsposities bij onder andere BinckBank, Europese kredietverzekeraar Credendo GSR, NN, Marsh, Aon en MN services. De benoeming bij Blauwtrust, waartoe de hypotheekorganisaties Quion, DMPM, Romeo en De Hypotheker behoren, is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM.

Veenman vertrekt

Sinke wordt de opvolger van Ferdinand Veenman, die sinds april 2022 CEO was van Blauwtrust. Dat gebeurde nadat BlackFin Capital Partners een meerderheidsbelang had genomen. Onder zijn leiding wist Blauwtrust Syntrus Achmea Real Estate & Finance als nieuwe klant te verwerven, waarmee de mijlpaal van 100 miljard euro aan beheerd vermogen is bereikt. Ook wist hij het leiderschapsteam te versterken met talenten op verschillende niveaus.

Groei en transformatie voortzetten

Blauwtrust Groep investeerde de afgelopen periode in innovatie en integreerde Romeo’s digitale platform Accelerate in de vestigingen van marktleider De Hypotheker. Liesbeth Sinke kijkt ernaar uit het groei- en transformatiepad voort te zetten: “De afgelopen periode heb ik al mogen ervaren met hoeveel energie de mensen vanuit onze locaties in Nederland en Tunesië hun werk doen. Dat ik mijn ervaring en expertise mag inzetten om de volgende fase van de strategie vleugels te geven, maakt dat ik niet kan wachten om te starten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.