BeFrank-CEO Sebastiaan van den Dries naar AZL

0

BeFrank-CEO Sebastiaan van den Dries maakt een overstap naar een ander bedrijfsonderdeel van Nationale-Nederlanden: per 1 februari wordt hij CEO van AZL. Van den Dries volgt hiermee Monique Sueters op.

Van den Dries is sinds maart 2021 CEO van BeFrank. Daarvoor werkte hij bij het ING CDC Pensioenfonds en NN CDC Pensioenfonds waar hij de functie van directeur Bestuursbureau vervulde. Ook werkte Van den Dries eerder bij Deloitte als adviseur op het gebied van pensioen en bij Shell, waar hij betrokken is geweest bij de oprichting en ontwikkeling van Shell Nederland Pensioenfonds Stichting.

Hij maakt vanaf de komende maand dus de overstap naar AZL, dat de administratie verzorgd van tientallen Nederlandse pensioenfondsen met ruim 1,3 miljoen deelnemers. De taken van Van den Dries bij BeFrank worden waargenomen door commercieel directeur Jan Hein Rhebergen.

AZL-CEO Monique Sueters is toe aan én gaat zich oriënteren op een nieuwe uitdaging. “Ik spreek mijn waardering en dank uit voor de grote inzet en bevlogenheid waarmee Monique de afgelopen jaren in aanloop naar de invoering van de Wtp de strategische positie van AZL heeft bepaald en vormgegeven”, aldus Leon van Riet, CEO NN Life & Pensions en lid van de Management Board van NN Group. “We zijn blij dat we met Sebastiaan binnen ons eigen bedrijf een sterke opvolger hebben gevonden. Hij heeft uitstekende resultaten behaald met BeFrank en het bedrijf gereed gemaakt voor de Wtp.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.