Bart Janknegt voorzitter hoofddirectie VvAA Groep

0

Bart Janknegt (foto) volgt per 12 mei 2020 Kees Brouwer op als voorzitter van de hoofddirectie van VvAA Groep. Daarnaast voert het collectief van zorgverleners een bestuurlijke aanpassing door.

Brouwer (64) stond sinds 2016 aan het roer van VvAA Groep en gaat nu met pensioen. Janknegt (50) is sinds 2018 in dienst bij VvAA en was binnen de hoofddirectie reeds verantwoordelijk voor de zogenoemde ‘Expertisegebieden’. Daaronder vallen verzekeringen, juridisch advies waaronder rechtsbijstand, sales en service, financieel en fiscaal advies, consultancy, opleidingen, teamcoaching en bancaire oplossingen waaronder hypotheken en vermogensopbouw. Janknegt was daarvoor ruim vijftien jaar werkzaam bij Reaal.

Nieuwe functie

Naast deze bestuurswissel voegt VvAA de functie van Chief Financial & Risk Officer (CFRO) aan de hoofddirectie toe. Totdat de functie van CFRO definitief is ingevuld neemt de huidige financieel directeur a.i. Menno Harkema deze rol vanaf 21 april tijdelijk waar. Samen met Freek Roelofs, reeds lid van de hoofddirectie, bestaat de nieuwe hoofddirectie uit drie personen die de bedrijfsonderdelen van VvAA rechtstreeks aansturen.

“Met de nieuwe samenstelling van de hoofddirectie gaat VvAA een nieuwe fase in”, aldus Erno Kleijnenberg, voorzitter Raad van Commissarissen VvAA. “Onder leiding van Kees Brouwer is een zeer belangrijke transitie in gang gezet van verzekeraar naar integrale dienstverlener en is VvAA klaar voor de toekomst. Tijdens zijn voorzitterschap van de hoofddirectie werd VvAA als de stem en steun van zorgverleners stevig op de kaart gezet. We laten de stem van onze leden horen als het gaat om belangrijke, beroepsgroepoverschrijdende ontwikkelingen in het zorgveld. We ondersteunen hen met een divers individueel aanbod van producten en diensten. Zo kunnen zij zich richten op hun primaire taak: uitstekende zorg bieden. We zijn blij met de benoeming van Bart Janknegt. Hij kent de dynamiek van de markt en met zijn leiderschapskwaliteiten en bewezen ervaring met diverse expertisegebieden kunnen we het VvAA-aanbod en onze service verder verbreden en doorontwikkelen.”

Janknegt over zijn nieuwe functie: “Mijn focus: we blijven leden ontzorgen. Enerzijds door een breed scala aan relevante en innovatieve diensten van goede kwaliteit te blijven bieden met een persoonlijke service. Anderzijds door het bij elkaar brengen van zorgverleners en het nog krachtiger maken van het collectief.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.