Banken en verzekeraars weten medewerkers niet te binden

0

De financiële wereld staat aan de vooravond van een groot tekort aan financieel specialisten. Dit komt door een gevaarlijke cocktail van een hoge verwachte uitstroom, mede als gevolg van de vergrijzing, een gebrek aan goede specialisten en te weinig animo om te werken binnen de financiële sector. Dat blijkt uit onderzoek van detacheerder Brunel onder 625 leidinggevenden en medewerkers.

Werkgevers in de financiële wereld verwachten een forse uitstroom van financieel specialisten. 55% verwacht dat sprake is van een afname van personeel op zijn afdeling. Zij hebben bovendien te maken met vergrijzing. Het aantal 55-plussers is de laatste tien jaar verdubbeld naar 15%. Bovendien maken zij zich zorgen over een gebrek aan kenniswerkers.

Veel werknemers in de financiële sector zijn op zoek naar een nieuwe baan (38%) of kijken rond (52%), terwijl het merendeel weinig binding voelt met de financiële sector. Van de flexibele arbeidskrachten wil nog geen kwart per se bij een financiële dienstverlener werken. “De aantrekkingskracht van de financiële dienstverlening staat sterk onder druk”, aldus Maikel Pals, directeur Brunel Finance.

De arbeidsvormen in finance gaan op de schop, is de verwachting. 80% van de leidinggevenden in finance verwacht dat over twee jaar meer flexibele arbeidskrachten werkzaam zijn binnen de financiële dienstverlening. De meerderheid van de werknemers prefereert nog altijd een vaste baan, blijkt uit de analyse van Brunel. “De zekerheid die dat biedt, is echter relatief”, aldus Pals.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.