Arjan Vliegenthart wordt nieuwe directeur Nibud

0

Arjan Vliegenthart volgt per 1 november Gerjoke Wilmink op als directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Namens de SP was hij vier jaar lang wethouder van Sociale Zaken in Amsterdam.

Als wethouder heeft Vliegenthart financiële voorlichting en de aanpak van schulden tot speerpunten van zijn beleid gemaakt. Elly Blanksma, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nibud: “De ervaring die Arjan Vliegenhart heeft opgedaan als wethouder in Amsterdam is zeer waardevol voor het Nibud. Hij is bijzonder thuis in de onderwerpen waar het Nibud mee bezig is.”

Vliegenthart beraadde zich na de intensieve tijd als wethouder in Amsterdam  over zijn toekomst, toen het Nibud op zijn pad kwam. “Ik ben blij dat ik bij het Nibud aan de slag mag. Mensen grip laten krijgen op hun inkomsten en uitgaven, waarmee ze grip op hun eigen leven kunnen krijgen en houden, is maatschappelijk van groot belang,” zegt hij. “Het Nibud speelt daarin een belangrijke rol en ik hoop daar vanuit mijn ervaring een bijdrage aan te kunnen leveren. Volgend jaar bestaat het Nibud 40 jaar, een prachtig moment om te beginnen als directeur en de toekomst verder uit te stippelen.”

Vliegenthart volgt Gerjoke Wilmink op, die de afgelopen achttien jaar leiding gaf aan het Nibud.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.