Brancheorganisaties kwaad op CDFD

0

Brancheorganisaties Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD zijn ‘verbijsterd’ over uitlatingen van CDFD dat zij meer betrokkenheid van de branche had gewild bij de PE-examens. “De branche heeft uitgebreid relevante actualiteiten aangeleverd”, laten de organisaties weten in een gezamenlijk persbericht.

“Ook hebben de brancheorganisaties fundamentele kritiek gegeven op de intentie van CDFD om tegen toezeggingen van de minister in oude kennis en vaardigheden opnieuw in de toetstermen op te nemen”, schrijven de organisaties. “CDFD lijkt echter een volstrekt eigen koers te varen als het gaat om de PE-examens.”

Volgens de brancheorganisaties is er nog geen antwoord gekomen van CDFD op deze kritiek. “Naar nu blijkt gaat CDFD totaal voorbij aan de inbreng van en het overleg met de branche. Met de reactie van het stafbureau in de media wordt een zorgelijk voorschot genomen op het advies van CDFD aan de minister over de volgende PE-periode.”

Moetje

Het stafbureau van CDFD liet vorige week in een interview weten dat de sector meer PE-ondewerpen zou moeten inbrengen en het examen niet moet zien als een ‘moetje’, omdat de beroepseer in het geding is. “Als CDFD werk wil maken van haar oproep dat PE voor de sector meer moet zijn dan een moetje, dat het gaat om de beroepseer, dan moet zij zelf met het beroep de dialoog aan willen gaan”, reageren de brancheorganisaties.

Zij geven verder aan nog altijd in overleg te willen over verbetering en modernisering van het systeem. “CDFD toont opnieuw aan dat gesprek niet te willen. De brancheorganisaties zien zich nu genoodzaakt om rechtstreeks in overleg te treden met het ministerie van Financiën.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.