Bestuurder intermediare markt relatief oud

0

Bestuurders in de intermediaire branche zijn gemiddeld genomen ouder dan andere bestuurders in het mkb. De gemiddelde leeftijd van een intermediaire bestuurder is 51 jaar. In het mkb is dat 47 jaar.

Dat publiceert het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) in haar Marktflitsen Special ‘Leeftijden bestuurders – Bestuurders intermediaire markt relatief vergrijsd‘. De leeftijden van bestuurders in de intermediaire sector zijn volgens het RiFD van belang, omdat het veel zegt over de ervaring in de sector en over de opvolgingsproblematiek en dynamiek.

Kijkend naar de leeftijdsverdeling van alle bestuurders (11.455) bij intermediairs in Nederland, dan is 35% ouder dan 55 jaar. Oudere bestuurders worden vooral aangetroffen bij kleinere bedrijven met minder dan vijf FTE en met slechts één bestuurder. Het zijn in totaal 3.950 kantoren waarvoor dit geldt.

Bij deze kantoren is 17% van de bestuurders ouder dan 60 jaar. Dit zijn 670 kantoren, hetgeen weer 10% van de markt vertegenwoordigt. Bij deze groep speelt de opvolgingsproblematiek. Volgens het RiFD mag echter niet zomaar gesteld worden dat de markt binnenkort met 10% gaat krimpen, omdat ook rekening moet worden gehouden met de aanwas van nieuwe kantoren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.