Beroepsorganisaties bespreken samenwerking

0

Elf beroeps- en branchepartijen uit de financiële dienstverlening hebben een verkennende bijeenkomst gehouden, waarin gezamenlijk is gekeken hoe de klant in de toekomst het beste kan profiteren van een mogelijke versterking van elkaars activiteiten.

Het initiatief voor deze eerste bijeenkomst lag bij de Federatie Vermogensplanner (FVP). De dag zelf stond onder leiding van een onafhankelijke moderator. De aanwezige partijen waren SEH, FFP, VOFP, EPN, VBA, Adfiz, VV&A, RB, DSI, FVP en RFEA. De NOPD kon niet aanwezig zijn.

Vervolgbijeenkomst

“De bijeenkomst heeft geleid tot een open gesprek en een beter begrip van elkaars beroep. In een goede sfeer hebben we gesproken over de overeenkomsten en de manier waarop de klant beter bediend kan worden” aldus FVP-bestuurslid Michiel van Vugt. Alle aanwezigen stemden in met een vervolg begin 2017. Dan zal verder gesproken worden over de manier waarop de klant kan profiteren van een beter geïntegreerde keten.

Positief gevoel

De aanwezige beroeps- en branchepartijen hebben een goed gevoel overgehouden aan de bijeenkomst. Ruud Polet, directeur Federatie Financieel Planners (FFP): “Het was goed om te zien dat de belangen buiten de kamer bleven en we open met elkaar gesproken hebben over de manier waarop we onze gemeenschappelijke klanten bedienen.” FVP-bestuurslid Ruan de Haas, voegt daar aan toe: “Hoewel er geen concrete afspraken gemaakt zijn, stemt het positief dat we elkaar respecteren en enthousiast uitkijken naar een volgende bijeenkomst.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.