Atradius breidt uit in Zuid-Korea en Afrika

0

Kredietverzekeraar Atradius versterkt zijn aanwezigheid in Zuid-Korea en Zuid-Afrika. In Zuid-Korea krijgt het bedrijf een eigen vestiging.

De verzekeraar kreeg onlangs een licentie van de Koreaanse toezichthouder om via de dochtermaatschappij Atradius Trade Insurance Brokerage actief te zijn in het Aziatische land, zo meldt Atradius in een persbericht. Het bedrijf is nu actief in veertien Aziatische landen, via verschillende dochterbedrijven en satellietkantoren.

Belangrijke afzetmarkt

“Zuid-Korea is voor Nederland één van de belangrijkste afzetmarkten in Azië en ook investeerders weten hun weg naar dit land steeds vaker te vinden”, zegt algemeen directeur Tom Kaars Sijpesteijn. “Ik ben dan ook blij dat Atradius met deze uitbreiding nu fysiek aanwezig is in deze belangrijke markt.”

In Zuid-Afrika neemt de verzekeraar 25% van de aandelen van Credit Guarantee Insurance Corporation of Africa Ltd (CGIC) over van Mutual & Federal. De voorgestelde transactie is onder voorbehoud van interne goedkeuring, de goedkeuring van toezichthoudende instanties en de uitkomst van een due diligence-onderzoek. Het doel is om deze tegen het eind van het jaar af te ronden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.