Assurantieclubs organiseren eerste hybride event over ethiek

0

De Federatie van Assurantieclubs organiseert op 19 mei voor het eerst in haar bestaan een hybride evenement. Het programma speelt zich zowel online af, als regionaal bij de assurantieclubs. Het thema is ‘#FvActueel: adviseren en ethiek’.

Het evenement begint vanaf 18:30 uur met een online webinar, waarna de regionale invulling volgt. De ‘dagvoorzitter’ van het centrale gedeelte is Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs. Hij ontvangt centraal in het land Eveline Ruinaard, voorzitter van de Geschillencommissie bij Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), en Joram Verstoep, advocaat bij Wieringa Advocaten. Na ongeveer een uur zal de discussie verder gaan bij iedere club; met eigen gasten.

Ethisch adviseren

Het onderwerp van de bijeenkomst draait om adviseren en ethiek. Het Federatiebestuur wil daarmee de adviesbranche enthousiasmeren om kritisch na te denken over wat (moreel) goed is om te doen.

Sonneveld: “Het is belangrijk voor financieel adviseurs om goed te doen; voor klanten en voor de samenleving. Dat past uitstekend bij onze rol. Maar zo makkelijk is dat niet altijd als we ook te maken hebben met concurrentie en een duurzaam verdienmodel. Als Federatie willen we het permanent actueel van de leden van assurantieclubs ondersteunen. Vandaar dit mooie actueel onderwerp.”

In het hybride evenement worden onderstaande vragen/onderwerpen behandeld:

  • Hoe zit het – ook alweer – met de zorgplicht in het algemeen?
  • Wat is ethiek?
  • Wat zijn – voor adviseurs – de belangrijkste geschreven en gemaakte regels?
  • Waarom zijn de ongeschreven regels (waarden en normen) belangrijk?
  • Hoe neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen handelen?
  • … en wat als (al je) concullega’s dat niet doen?
  • Wat kunnen we leren van uitspraken van het Kifid?

Dilemma’s uit de praktijk zullen kijkers uit het land – via hun assurantieclub – voorleggen aan het panel.

Aanmelden

Dit evenement is bedoeld voor alle financieel adviseurs; dus zowel voor diegene die particulieren als groot zakelijke klanten adviseert, en alles daartussen. Alle leden van de aangesloten assurantieclubs en alle geïnteresseerden zijn welkom. De starttijden verschillen per assurantieclub. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de websites van de assurantieclubs.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.