ASR rondt overnames VvAA en Veherex definitief af

0

ASR Nederland heeft de eerder aangekondigde overnames van zowel VvAA Levensverzekering als die van Veherex afgerond. Aan alle gestelde voorwaarden is inmiddels voldaan, waaronder de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank.

In juli 2019 werd bekend dat ASR VvAA Levensverzekeringen N.V. overneemt van VvAA Groep. Met deze overname borgt VvAA een duurzame toegang voor haar ruim 120.000 leden tot levensverzekeringsproducten. De levensverzekeringenportefeuille bestaat uit circa 18.000 polissen. De jaarlijkse premie bedraagt 28 miljoen euro en de technische voorzieningen hebben een omvang van 430 miljoen euro.

Producten en diensten van het levensverzekeringsbedrijf worden vanaf nu in samenwerking met ASR aangeboden. VvAA blijft voor alle producten en diensten adviseur en daarmee het aanspreekpunt voor haar leden.

Veherex

De overname van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Veherex werd bekend gemaakt in augustus 2019.  Het gaat om een portefeuille met 35.000 polishouders. Met deze overname verbreedt en verstevigt ASR haar marktpositie op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en versterkt zij haar leidende positie in het aanbieden van integrale duurzame inzetbaarheids-oplossingen voor werkgevers.

In 2018 boekte Veherex een premieomzet van 15 miljoen euro en behaalde een nettoresultaat van 1,4 miljoen euro. De solvabiliteitsratio voor Veherex bedroeg eind 2018 150%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.