ASR krijgt portefeuille pensioenfonds ACN

0

Stichting Pensioenfonds A.C. Nielsen (ACN) heeft haar portefeuillebeheer per 1 mei uitbesteed aan ASR vermogensbeheer. De portefeuille heeft een omvang van 62 miljoen euro en 478 deelnemers.

ASR vermogensbeheer zorgt met integraal balans- en vermogensbeheer voor de integrale inrichting, uitvoering en monitoring van het beleggingsbeleid. Het beleid is ingericht langs de lijnen van matching en return en is gericht op het realiseren van de doelstellingen van het pensioenfonds rekening houdend met de interne en externe randvoorwaarden.

ACN heeft eind 2018 haar contract met de toenmalige fiduciair beëindigd. “We zochten een solide organisatie met een langdurig track record en dienstverlening die op onderdelen onafhankelijk is”, aldus bestuursvoorzitter Bob de Vos. “Daarnaast speelden kosten, maatschappelijk verantwoord beleggen en een uitgebreide kennis van de Nederlandse pensioensector een belangrijke rol in onze keuze. Met ASR vermogensbeheer voorzien wij onze deelnemers van een prudent en duurzaam beleggingsbeleid.”

Jack Julicher, directievoorzitter van ASR vermogensbeheer, is uiteraard blij met deze keuze. “In een consoliderende markt zijn veel pensioenfondsen op zoek naar een gepaste oplossing. ASR vermogensbeheer heeft een lange historie als het gaat om integraal balans- en vermogensbeheer voor Nederlandse institutionele beleggers en biedt zo’n oplossing.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.