Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

0

Doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking kunnen nu zonder beperkingen communiceren met financiële dienstverlener Alpina. Ze kunnen bellen via een tolk, gebarentaal of met tekstondersteuning.

Doven en slechthorenden lopen in de praktijk dagelijks tegen beperkingen aan als het gaat om toegang tot informatie en communicatie. Denk aan een intercom bij de deur of een uitlegvideo op YouTube.

Alpina is, volgens eigen zeggen, de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking. Consumenten uit deze doelgroep die klant zijn of willen worden kunnen telefonisch contact opnemen met het bedrijf op de manier waarop zij dat willen: in gebarentaal, spraak of tekst. Ze kunnen bellen zonder extra kosten met één knopdruk op de Alpina-website. De financiële dienstverlener maakt daarvoor gebruik van Tolkcontact Telefonie van Berengroep.

Marc Diks, directeur Online van Alpina: “Wij hebben inclusie en innovatie hoog in het vaandel staan. Daarnaast wil Alpina al haar klanten gewoon goed bedienen, of dat nou online, aan de telefoon of dichtbij en persoonlijk in de winkel is.”

Alpina is onderdeel van de Alpina Group, de financiële dienstverlener ontstaan uit een fusie tussen Voogd & Voogd en de Heilbron Groep.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.