Aegon ziet resultaat stijgen

0

Aegon heeft haar onderliggende resultaat in het vierde kwartaal van 2016 zien stijgen tot 554 miljoen euro (Q4 2015: 435 miljoen euro). De resultaten zijn gestegen als gevolg van kostenbesparingen, lagere claims en groei van fee-based activiteiten.

De jaarlijkse kostenbesparingen van Aegon bedragen 110 miljoen euro en komen daarmee aanzienlijk hoger uit dan het doel voor 2016. De verkoop van nieuwe levensverzekeringen bedroeg 240 miljoen euro, deels doordat meer klanten in Nederland overstappen op producten op basis van een vergoeding (fee). De verkoop van schade- en aanvullende ziektekostenverzekeringen daalde met 5% naar 225 miljoen euro door productbeëindigingen in de VS.

Alex Wynaendts, voorzitter Raad van Bestuur Aegon: “Onze kapitaalpositie op groepsniveau is het hele jaar door stabiel gebleven ondanks aanzienlijke volatiliteit op de financiële markten, politieke onzekerheid en veranderingen in de regelgeving. In lijn met onze doelstelling om kapitaal terug te geven aan onze aandeelhouders, maken we vandaag een slotdividend van 13 cent per aandeel bekend. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met de maatregelen die wij als managementteam nemen, onze beloftes aan alle belanghebbenden bij ons bedrijf zullen waarmaken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.