Adfiz vestigt aandacht op cybercrime

0

Met deelname aan een nieuw onderzoek en het beschikbaar stellen van een infographic vestigt Adfiz de aandacht op cybercrime. Zo wil de brancheorganisatie financieel adviseurs helpen in het cyberdossier.

Donderdag is het onderzoek Veilig Zakelijk Internetten gestart, een pilot waar Adfiz samen met een aantal andere branches aan deelneemt. Dit is een intiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW om te investeren in de cyberveiligheid van het MKB.

Hulpmiddelen

De Haagse Hogeschool verricht het onderzoek om inzicht te krijgen in wat er op het gebied van cybercrime kenmerkend is in elke branche. “Hoe meer adviseurs meedoen, hoe beter de hulpmiddelen kunnen aansluiten bij cyberrisico’s die kenmerkend zijn voor financieel advieskantoren”, aldus Adfiz.

Het Adfiz Zakelijk Platform stond onlangs in het teken van cybersecurity. Daarvoor werd een infographic samengesteld met de belangrijkste feiten en cijfers over cyberrisico’s. De infographic is te bekijken en gratis te gebruiken op de Adfiz-site.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.