ACM claimt beoordeling NN – Delta Lloyd

0

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de Europese Commissie gevraagd de overname van Delta Lloyd door Nationale Nederlanden te mogen beoordelen. De ACM claimt hiervoor de juiste kennis en ervaring in huis te hebben op het gebied van financiële dienstverlening.

De ACM controleert vooraf of bedrijven na een fusie of overname niet te veel macht krijgen. De kartelwaakhond beschermt daarmee concurrenten en consumenten. Als bedrijven samen echter een forse omzet hebben, dan onderzoekt de Europese Commissie de fusie of overname in plaats van de ACM.

Effect beperkt tot Nederland

De overname van Delta Lloyd door Nationale Nederlanden heeft volgens de ACM echter vooral effect in Nederland, op de markten voor verzekeringen en pensioenen. Daarom wil de autoriteit zelf een onderzoek doen. Regelgeving maakt het mogelijk om een dergelijk verzoek bij de Europese Commissie in te dienen. De Europese Commissie bekijkt nu wie het onderzoek het best kan doen: de Europese Commissie zelf of de ACM.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.