Achmea gaat voor klimaatneutraal

0

Achmea heeft zich aangesloten bij de Net-Zero Insurance Alliance: een internationale alliantie van verzekeraars die gezamenlijk de uitstoot van broeigassen tegen willen gaan om de opwarming van de aarde te beperken.

Achmea committeert zich daarmee aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030, een klimaatneutrale beleggingsportefeuille in 2040 en streeft daarnaast naar een klimaatneutrale verzekeringsportefeuille uiterlijk in 2050. De Net-Zero Insurance Alliance is een initiatief van de Verenigde Naties.

Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur, vindt dat Achmea met deze stap de lat hoog legt voor zichzelf. “Vanuit onze visie ‘Duurzaam Samen Leven’ willen wij duurzame waarde creëren voor onze klanten, onze medewerkers, ons bedrijf én de samenleving. Door nu zoveel mogelijk te versnellen, nemen we verantwoordelijkheid en schuiven we die niet door naar de toekomst. Vorige generaties konden op ons rekenen; komende generaties mogen dat ook.”

Met de duurzaamheidsambities en het toetreden tot de Net-Zero Insurance Alliance verbindt Achmea zich aan een transitiepad dat is gebaseerd op Science Based Targets. In lijn daarmee draagt het bedrijf ook bij aan het initiatief Insured Emissions van het Platform for Carbon Accounting Financials (PCAF). Via dit initiatief ontwikkelt Achmea een standaard voor het meten en rapporteren over CO2-emissies van verzekeringsportefeuilles.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.