950.000 euro voor omscholingstrajecten adviesbranche

0

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kent 950.000 euro toe aan Adfiz en OvFD voor de subsidieregeling ‘NL leert door’ met inzet van sectoraal maatwerk. De subsidie is gericht op (om)scholing voor behoud van werk en overgang naar ander werk.

Adfiz en OvFD deden de gezamenlijke subsidieaanvraag in maart. Het ministerie maakte op 27 mei bekend de aanvraag toe te kennen. De subsidieregeling stond open voor samenwerkingsverbanden van sectoren, werkgevers- en werknemersorganisaties en andere betrokken partijen. Adfiz en OvFD hebben de aanvraag ingediend met steun van de Stichting van de Arbeid, VNO-NCW en vakbond De Unie en in goed overleg met enkele opleidingsinstituten.

“Dat het altijd aandacht vereist om professionals en jonge talenten te interesseren voor het vak van adviseur is geen geheim”, aldus Adfiz-directeur Enno Wiertsema (foto). “De nu door het ministerie toegekende subsidieaanvraag en de bereidwilligheid van opleiders om op de doelgroep toegespitste opleidingen te ontwikkelen gaat ons zeker helpen de juiste mensen te interesseren, te motiveren en op te leiden voor een toekomst binnen het adviesvak.”

“Het vinden, binden en ontwikkelen van de juiste mensen voor onze sector heeft al langere tijd onze onverdeelde aandacht. In 2019 wijdden we er nog een Zakelijk Platform aan en ook in ons eerder dit jaar verschenen Meerjarenplan 2021-2023 is veel aandacht voor beroepsontwikkeling en het op peil houden van de adviescapaciteit.”

Ook Colinda Rosenbrand, directeur van de OvFD, is blij met de toekenning van de subsidie. “Ook in het licht van een arbeidsmarkt die door de gevolgen van het coronavirus onzeker is. Banen zijn onzeker en ondernemingen moeten misschien noodgedwongen hun deuren sluiten, terwijl de adviesbranche grote behoefte heeft aan nieuwe, gemotiveerde en goede medewerkers. Onze sector kan inzetten op hulp bieden bij het versterken van de arbeidsmarktpositie van werkenden. Deze subsidie en de opleidingen die hiervoor ontwikkeld worden kunnen werkzoekenden en werkenden die hun baan dreigen te verliezen aan een nieuwe toekomst in ons mooie adviesvak helpen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.