ZZP Pensioen van start

1

Zelfstandigen kunnen vanaf deze week pensioen opbouwen via het ZZP Pensioen, een initiatief van Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen, PZO-ZZP, Zelfstandigen Bouw en Loyalis. De pensioenregeling is gestart met een lifecycle-fonds dat bestaat uit drie onderliggende deelfondsen.

De vrijwillige pensioenregeling wordt online , via de website zzppensioen.nl afgesloten. Hier kan de zelfstandige ook geld storten in de pensioenregeling. De deelnemer bepaalt zelf de uitkeringsduur van de regeling en hoeveel en wanneer er gestort wordt.

In geval van arbeidsongeschiktheid kan onder bepaalde voorwaarden geld als uitkering worden opgenomen. Bij overlijden gaat het opgebouwde pensioenvermogen naar de nabestaanden.

Kosten
De eenmalig e instapkosten bedragen 40 euro, de vaste beheerkosten zijn 35 euro per jaar en de variabele beheerkosten bedragen jaarlijks 0,35% van het opgebouwde vermogen. De kosten van toe- en uittreding bedragen gemiddeld 0,03% per jaar van het beheerde vermogen. Dit is een indicatie, gebaseerd op een maandelijkse inleg en een inlegduur van 20 jaar.

De lifecycle van het ZZP Pensioen belegt in drie deelfondsen: het Loyalis Global Equity Fund, het Loyalis Global Interest Plus Fund en het Loyalis Global Interest Fund. Hiermee zijn in totaal acht beleggingsmixen gemaakt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.