Zwitserleven wil ook jongeren bereiken

0

Zwitserleven organiseert het maandelijkse ‘PensioenMomentje’ om algemene vragen van consumenten te beantwoorden over het pensioen. Deze maand staan ‘pensioen en de eerste baan’ centraal.

Zwitserleven wil mensen helpen om meer inzicht te krijgen in hun toekomstige financiële situatie. Daarom wordt het PensioenMomentje georganiseerd. Op elke eerste maandag van de maand opent het hoofdkantoor in Amstelveen haar deuren voor zowel klanten als niet-klanten.

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: “In ongeveer dertig minuten krijgt men antwoord op persoonlijke pensioenvragen of lopen we samen door het PensioenInzicht. Belangrijk om te weten; we geven informatie, geen advies. Voor advies verwijzen wij door naar de onafhankelijke adviseur.”

Pensioen en de eerste baan

Deze maand staan ‘pensioen en de eerste baan’ centraal. Zwitserleven wil jonge mensen onder andere wijzen op het belang van pensioenopbouw aan het begin van hun carrière. Bij de onderhandeling voor de eerste baan, vergeet men regelmatig vragen te stellen over de pensioenopbouw. Terwijl pensioen, na het salaris, de kostbaarste arbeidsvoorwaarde is.

Visser: “Jonge mensen halen bij de salarisonderhandelingen mede hierdoor vaak niet het onderste uit de kan. Pensioen wordt nog steeds beschouwd als een vanzelfsprekendheid waar men recht op heeft, maar werknemers hebben hier nog steeds weinig positieve waardering voor. Terwijl pensioen tenslotte niets anders is dan je toekomstige (uitgestelde) salaris. Bovendien rendeert alles wat je bij je eerste baan opbouwt het langste en levert daardoor het meeste op.”

Acht bepalende momenten

Wat volgens Visser veel mensen niet weten is dat er in een mensenleven acht beslissende momenten zijn die een grote invloed hebben op het inkomen voor later; eerste baan, nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, eigen bedrijf, trouwen, scheiden, overlijden en met pensioen gaan. “Op zulke momenten is het verstandig om na te denken over later. Veel mensen laten dit achterwege en zijn daardoor onvoldoende voorbereid op hun financiële toekomst.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.