Zwitserleven viert 120-jarig bestaan

0

Zwitserleven viert vandaag haar 120-jarig jubileum. Tijdens het Zwitserleven PensioenEvent zal de pensioenverzekeraar terugblikken op 120 jaar Zwitserleven en proosten op de toekomst. Om het jubileumjaar feestelijk in te luiden, is een geveldoek met het lustrumlogo geplaatst op het hoofdkantoor langs de A9.

In 1901 werd Zwitserleven opgericht in Amsterdam als vestiging van het internationaal opererende Zwitserse Rentenanstalt, dat later werd omgedoopt tot Swiss Life. Hans Visser, General Manager Zwitserleven: “Veel van wat we nu vanzelfsprekend vinden, vindt zijn oorsprong 120 jaar geleden. In de beginjaren waren het vooral levensverzekeringen en lijfrentes en pas sinds de jaren zestig collectieve pensioenverzekeringen onder de vlag van Zwitserleven. Wat onveranderd is gebleven in al die jaren, is het zorg dragen voor een onbezorgd gevoel dat je inkomen voor later goed geregeld is.”

Zwitserleven Gevoel

“Als eerste verzekeringsmaatschappij in Nederland zette Zwitserleven het pensioen in een positief daglicht”, zegt Visser. “Het idee om de toekomst financieel zeker te stellen zodat je na het werkende leven nog aan een tweede carrière kan beginnen; een carrière als levensgenieter. Ons succes is vooral te danken aan de consistente en aansprekende campagne die sinds 1983 het Zwitserleven Gevoel alom bekend heeft gemaakt. Dit begrip werd in 2005 voor het eerst opgenomen in Van Dale, één van de weinige woorden waarin de naam van een merk of bedrijf voorkomt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.