Zwitserleven breidt pensioenproduct uit

0

Zwitserleven introduceert deze zomer Nu Pensioen Plus!: een nieuw pensioenproduct dat klaar is voor de Wet verbeterde premieregeling. Het product is een uitbreiding op het bestaande Nu Pensioen.

Met het Zwitserleven Nu Pensioen Plus! Ontstaat de keuze om voor de pensioendatum al een deel van het pensioen aan te kopen. Dit pensioen is gegarandeerd en wordt na de pensioendatum maandelijks uitgekeerd. Daarnaast kan men na de pensioendatum doorbeleggen met de resterende beleggingen.

Dit Zwitserleven-product biedt werknemers de keuze om vijftien jaar voor de pensioenleeftijd maandelijks een gedeelte van de beleggingswaarde te gebruiken om een pensioen aan te kopen. Door het gespreid (maandelijks) aankopen van pensioen zegt Zwitserleven in te spelen in op de behoefte van klanten voor meer duidelijkheid en zekerheid over de hoogte van het pensioen naarmate de pensioendatum dichterbij komt. Hoeveel pensioen er maandelijks wordt aangekocht, is afhankelijk van het beleggersprofiel. Zwitserleven onderscheidt vijf profielen, van voorzichtig tot offensief.

Doorbeleggen na pensioendatum

Op de pensioendatum heeft de werknemer wederom een keuze; met de resterende beleggingen een volledig gegarandeerd pensioen aankopen of juist doorbeleggen met kans op hoger pensioen. Heeft de werknemer gekozen voor een offensief profiel, dan is op pensioendatum ongeveer 50% pensioen ingekocht. Met de resterende 50% beleggingen kan de werknemer doorbeleggen.

Door ook na de pensioendatum te beleggen (door middel van een variabel pensioenuitkering) is er een kans op een hoger pensioen dan als er gekozen wordt voor een volledig gegarandeerd pensioen. Minimaal zes maanden voor de pensioendatum informeert Zwitserleven de werknemers over alle keuzemogelijkheden.

Met het nieuwe pensioenproduct komt Zwitserleven naar eigen zeggen ook tegemoet aan wensen van werkgevers om over te stappen van een Salarisdiensttijdregeling naar Beschikbare premieregeling. “Voor veel werkgevers is de overstap van een Salarisdiensttijdregeling naar Beschikbare premieregeling te groot omdat er in Beschikbare premieregelingen geen sprake is van garantie. Werkgevers voelen zich verantwoordelijk om hun werknemers garanties rondom hun pensioen te blijven bieden.”

Zwitserleven biedt het product na de zomer aan. Contracten gaan pas in vanaf 1 januari 2017. De details worden duidelijk zodra de aangepaste lagere regelgeving bij de wet Verbeterde premieregeling is uitgewerkt. Zwitserleven houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en stemt daar haar product op af.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.