Zwemmen om geld in te zamelen voor ALS-onderzoek

0

Nationale Waarborg zet zich opnieuw in voor Stichting ALS Nederland. Na afronding van het SwimforTim-project dat de afgelopen jaren (samen met de FlexFront Groep) bijna 450.000 euro heeft opgehaald ten behoeve van de bestrijding van de dodelijke spier- en zenuwziekte ALS zet Nationale Waarborg zich in 2021 opnieuw in onder het motto ‘We duiken er weer in’.

Op 29 augustus 2021 zal een team van collega’s en zakenrelaties van Nationale Waarborg en vrienden van Tim van den Berg meedoen met de Amsterdam City Swim. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 2011 geld inzamelt voor onderzoek naar ALS.

Donatie-actie

In aanloop naar 29 augustus is Nationale Waarborg vanaf 1 mei gestart met een speciale donatie-actie. In de periode van 1 mei tot 30 augustus 2021 het bedrijf voor elke gestelde bankgarantie 2,50 euro via Amsterdam City Swim aan Stichting ALS Nederland. Met deze eerste donatiemaand doet Nationale Waarborg een flinke aftrap van de actie met een resultaat van 10.000 euro op de teller.

Onderzoek en behandeling

In Nederland zijn circa 1.500 ALS-patiënten van wie er jaarlijks 500 overlijden. Tevens komen en er ook jaarlijks weer zo’n 500 nieuwe patiënten bij komen. Wereldwijd zijn er momenteel 400.000 ALS-patiënten en dit aantal groeit. Er is nog altijd veel wetenschappelijk onderzoek nodig om de oorzaak van ALS en een behandeling hiervoor te vinden. Daarvoor is geld nodig en daarom vraagt Nationale Waarborg wederom nadrukkelijk de hulp van alle financials in Nederland. Hun in 2017 aan ALS overleden collega Tim van den Berg blijft ook in deze actie het boegbeeld voor alle ALS-patiënten en hun families in Nederland.

Zwemmers en sponsoren gezocht

Nationale Waarborg wil met een zo’n groot mogelijk zwemteam meedoen aan de Amsterdam City Swim. Daarom zoekt ze enthousiaste waterratten die ruim twee kilometer door de Amsterdamse grachten willen zwemmen om aandacht te vragen voor ALS. Ook zoeken ze sponsoren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.