Zwartspaarders mogelijk vrijuit

0

Honderden zwartspaarders lijken vrijuit te gaan, omdat de Belastingdienst weigert de identiteit van hun verklikker te onthullen. Hierdoor kunnen rechters besluiten om boetes en zelfs navorderingsaanslagen te vernietigen, zo schrijft De Telegraaf.

De krant baseert zich op een nog niet gepubliceerd advies van de advocaat-generaal aan de Hoge Raad, in de geruchtmakende ’tipgeverszaak’ uit 2009. Hierin gaf een anonieme tipgever de fiscus tegen betaling informatie over honderden Nederlandse zwartspaarders met een geheime bankrekening.Onder hen bevonden zich spaarders bij Rabobank Luxemburg. Sindsdien maken advocaten jacht op de identiteit van de tipgever en het contract dat met hem gesloten is. Tot nu toe kregen zij alleen documenten waarin de Belastingdienst de belangrijkste informatie onleesbaar maakte. Advocaat-generaal Wattel vindt echter dat het belang van de Staat der Nederlanden om de tipgever uit de wind te houden niet opweegt tegen het recht van de zwartspaarders om zich te verdedigen. Zij moeten toegang hebben tot hun strafdossier en anonieme getuigen kunnen horen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.