Zwangerschap vaak niet gedekt op reispolis

0

Een reisverzekering is lang niet altijd afgestemd op consumenten met een zwangerschapswens, constateert MoneyView. Want zwangerschap is bij de helft van de reisverzekeringen niet geldig als reden voor annulering. Ook niet als de bestemming bekend staat als zikavirus-gebied.

Dit blijkt uit het onderzoek van MoneyView, gepubliceerd in het Special Item Reisverzekeringen. “Normaal gesproken is een zwangerschap voor mensen niet direct een reden om de vakantie te annuleren. Dit is anders als het zikavirus rondwaart in het land van bestemming”, schrijven de onderzoekers.

“Dit virus is immers gevaarlijk voor ongeboren kinderen. Niet elke verzekeraar ziet hier echter een reden in om soepeler te zijn met de annuleringsdekking op de reisverzekering. Alleen als de zwangerschap complicaties kent, kan in nagenoeg alle gevallen een beroep gedaan worden op de reisverzekering. Uitbraak van een ziekte is sowieso slechts bij een paar verzekeraars te dekken.”

Doorlopende reisverzekeringen

In het Special Item maakt MoneyView de balans opgemaakt van prijs en voorwaarden van zowel doorlopende als kortlopende reisverzekeringen. Vijf sterren voor prijs van doorlopende reisverzekeringen zijn er voor SNS (Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld), Univé (Doorlopende Reisverzekering) en Zelf (Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld).

De vijf sterren voor voorwaarden van doorlopende reisverzekeringen gaan naar ABN Amro (Doorlopende Reisverzekering), Allianz Global Assistance (Doorlopende Reis Premium) en Europeesche (Doorlopende Reis Optimaal).

Kortlopende reisverzekeringen

Bij de kortlopende reisverzekeringen gaan de vijf sterren voor prijs naar wederom Univé (Kortlopende Reisverzekering) en Zelf (Kortlopende Reisverzekering).

Vijf sterren voor voorwaarden zijn toegekend aan ANWB (Kortlopende Reis Compleet) en Unigarant (Kortlopende Reis Uitgebreid).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.