Zuid-Hollandse jongeren betalen hoogste prijs voor autoverzekering

0

Autobezitters uit Zuid-Holland betalen gemiddeld meer premie voor hun autoverzekering dan in andere provincies. Dit geldt voor alle leeftijdsgroepen tot 65 jaar, bij alle drie de dekkingen. De allerhoogste premies worden betaald door Zuid-Hollandse jongeren tussen 18 en 24 jaar met een volledig cascodekking. Zij betalen hiervoor een gemiddelde jaarpremie van 2.430 euro. Friezen betalen gemiddeld de laagste premies voor hun autoverzekering.

Deze cijfers blijken uit een analyse van Independer. De vergelijkingssite bracht haar analyse van meer dan een miljoen vergelijkingen van autoverzekeringen – in de periode  van 1 januari 2019 t/m 31 oktober 2019 – in kaart.

Friesland het goedkoopst

In Zuid-Holland betalen autobezitters de hoogste premies. Een WA-verzekering heeft daar een gemiddelde jaarpremie van 721 euro. Dat is 20% hoger dan het landelijk gemiddelde. WA+ ligt in Zuid-Holland 18% hoger dan landelijk, met een gemiddelde jaarpremie van 787 euro. De gemiddelde jaarpremie voor een volledig cascodekking ligt op 1.236 euro. Dat is 16% boven het landelijk gemiddelde. Autobezitters uit Friesland betalen relatief de laagste premies. Daar liggen de gemiddelde jaarpremies voor de drie verschillende dekkingen op respectievelijk op 502 euro, 547 euro en 894 euro.

Zeer hoge premies

Jongeren betalen al jaren zeer hoge premies voor hun autoverzekering. De gemiddelde premie voor deze groep spant in Zuid-Holland de kroon. 18 tot 24 jarigen betalen hier voor een WA-verzekering gemiddeld 1.532 euro per jaar, WA+ kost ze gemiddeld 1.623 euro en voor volledig casco betalen zij een gemiddelde jaarpremie van 2.430 euro. Dat is 664 euro meer dan de jaarpremie die jongeren in Friesland betalen voor volledig casco. Gemiddeld betalen jongeren in Nederland 1.307 euro voor een WA-verzekering, 1.379 euro voor WA+ en 2.063 euro voor een volledig cascodekking.

Noord-Brabant

De enige groep die net iets meer betaalt dan in Zuid-Holland zijn 65-plussers in Noord-Brabant met een volledig cascodekking. Zij betalen een gemiddelde premie van 736 euro, 6 euro meer dan 65-plussers in Zuid-Holland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.