Zorgverzekeringskaart aanvullende dekkingen

0

Er komt dit najaar naast de zorgverzekeringskaart voor de basiszorgverzekering ook een zorgverzekeringskaart voor alle aanvullende zorgpolissen. Zorgverzekeraars willen de consument daarmee een beter inzicht bieden in de verschillende dekkingen van deze producten.

Bij alle zorgverzekeraars ziet de kaart er hetzelfde uit. De indeling en vormgeving van alle zorgverzekeringskaarten is gelijk en er wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde teksten. De zorgverzekeringskaart biedt niet alleen inzicht in de polisvoorwaarden, maar maakt het volgens Petra van Holst, directeur Zorgverzekeraars Nederland (ZN), ook makkelijker om een passende basis- en aanvullende zorgverzekering te vinden.

Voorlopen in Europa

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben er samen voor gekozen om hun zorgverzekeringskaarten al in november 2017 uit te brengen in een nieuw Europees format, zodat de consument ze al tijdens het komende overstapseizoen kan gebruiken. Het gebruik van dat Europese format wordt pas vanaf het voorjaar van 2018 verplicht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.