Zorgverzekeraars zien toekomst in aanvullende verzekering

0

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verwacht niet dat de aanvullende verzekering op termijn zal verdwijnen als zowel verzekerden als zorgverleners zinnig en zuinig omgaan met de zorg uit het aanvullend pakket.

Daarmee reageren de zorgverzekeraars op het DNB-rapport ‘Visie op de toekomst van de Nederlandse zorgverzekeraars’. Hierin stelt de toezichthouder onder andere vast dat de aanvullende zorgverzekeringen verlieslatend dreigen te worden en op termijn zullen verdwijnen.

ZN: “De aanvullende verzekering is voor veel verzekerden van groot belang om de toegang tot zorg te borgen, ook zorg die niet in de basisverzekering zit. Door de samenstelling van de pakketten zorgen zorgverzekeraars voor een breed draagvlak en daarmee wordt de solidariteit ook in de aanvullende verzekering gehandhaafd. We willen wel benadrukken dat het van belang is dat zowel verzekerden als zorgverleners ook met zorg uit het aanvullend pakket zinnig en zuinig omgaan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.