Zorgverzekeraars toetsen gezamenlijk innovaties

0

Zorgverzekeraars hebben het Kenniscentrum Digitale Zorg opgericht. Ontwikkelaars van digitale zorg kunnen bij het kenniscentrum terecht om hun innovatie te laten toetsen door alle zorgverzekeraars. Zo weten zij snel of zorgverzekeraars deze kansrijk vinden voor grootschalige toepassing in de zorg.

In het Kenniscentrum bundelen de zorgverzekeraars hun kennis en ervaring op het gebied van innovatie, medisch advies, zorginkoop, gezondheidsrecht, ethiek, data en kunstmatige intelligentie. Zij hebben op basis daarvan een gezamenlijke leidraad opgesteld waarmee zij innovaties snel kunnen beoordelen. Ontwikkelaars kunnen aan de hand daarvan ook eenvoudig toetsen of nieuwe ideeën voldoen aan de richtlijnen van de zorgverzekeraars, nog voor zij deze gaan uitwerken.

Zorgverzekeraars kijken bijvoorbeeld of een toepassing gebruiksvriendelijk is, bestand is tegen hacken en voldoet aan wet- en regelgeving, zoals de AVG. Daarbij wordt ook getoetst op de normen voor digitale zorg van toezichthouders, zoals Zorginstituut Nederland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.