Consumentenbond: ‘Wie niet horen wil…’

0

De Consumentenbond wil dat consumenten voorafgaand aan een behandeling eenvoudig kunnen nagaan wat de behandeling gaat kosten, en deze prijs vergelijken met andere ziekenhuizen. In een brief aan ziekenhuizen en zorgverzekeraars eist de Bond verbetering van de informatievoorziening.

Uit een artikel over de prijzen van ziekenhuisbehandelingen (pdf) in de Consumentengids van juli/augustus 2016 blijkt dat vooraf inzicht krijgen in gecontracteerde ziekenhuistarieven op dit moment bijna onmogelijk is. Volgens de Consumentenbond zeggen ziekenhuizen dat ze deze tarieven niet kunnen of mogen geven en verzekeraars wijzen terug naar ziekenhuizen.

Wie niet horen wil…

Als aan de oproep geen gehoor wordt gegeven, lanceert de Consumentenbond in september een eigen tool om samen met consumenten de prijzen van ziekenhuisbehandelingen te verzamelen. Bart Combée, directeur Consumentenbond: “Als ziekenhuizen en verzekeraars niet willen meewerken verzinnen we wel een andere manier om de tarieven voor consumenten inzichtelijk te maken’.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.