Zorgpremies gemiddeld ruim 7 euro hoger

0

De gemiddelde maandpremie voor de basiszorgverzekering ligt in 2017 op 109,43 euro, 7,19 euro meer dan in 2016 (102,24 euro). Dat blijkt nu de laatste premies bekend zijn gemaakt.

Het Zorgverzekering Informatie Centrum heeft alle premies op een rij gezet. Het ZIC zijn concludeert dat zorgpremies fors meer zijn gestegen dan minister Schippers op Prinsjesdag had voorspeld. Zij zei toen dat ze verwachte dat premies met 3,50 euro zouden stijgen. “Verzekeraars hebben minder reserves gebruikt om de zorgpremie te drukken. Slechts een enkele zorgverzekeraar heeft de premiestijging onder de verwachte 3,50 euro weten te houden. De meeste premies stijgen tussen de 7 en 9 euro”, aldus het ZIC.

Budgetpolis stijgt het hardst

Kijkend naar de verschillende polissen (natura-, budget-, restitutie- en combinatiepolis), stijgt de bBudgetpolis het hardst. “Ten opzichte van 2016 wordt deze polisvorm in 2017 8% (8,23 euro) duurder. Het is opvallend dat de budgetpolis komend jaar harder stijgt dan de restitutiepolis (+ 8 euro), die normaal gesproken de sterkste stijging kent.”

“De goedkoopste zorgverzekering in 2017 wordt aangeboden door Zekur. Hier kost de budgetpolis in 2017 92 euro. Aan de andere kant van het spectrum staat Menzis met de hoogst-geprijsde basisverzekering. De restitutiepolis van Menzis kost verzekerden maandelijks 122 euro. Een verschil van liefst 30 euro”, concludeert het ZIC.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.