Zorgpremie stijgt volgend jaar met maximaal 10 euro per maand

0

Nederlanders gaan volgend jaar gemiddeld 137 euro per maand betalen voor hun basis zorgverzekering. Volgens ingewijden stijgt de de rekenpremie volgend jaar naar 1649 euro, wat neerkomt op een stijging van ruim 120 euro per jaar (ofwel maandelijks 10 euro) ten opzichte van nu. De zou het kabinet zou dat aan de zorgverzekeraars hebben meegedeeld. Dat schrijft de Telegraaf op basis van bronnen.

Volgens Zorgwijzer.nl ging en eerdere schattingen uit van een veel hogere toename van de premie, namelijk 147 euro per maand. “Dat lijkt dus enigszins mee te vallen, al gaat het alsnog om een forse toename. Een alleenstaande gaat er volgend jaar circa 10 euro per maand op achteruit. Het gaat dan alleen om de premie voor de basisverzekering. Een huishouden van twee gaat dus jaarlijks zo’n 240 euro per jaar meer betalen aan zorgpremie”, als de vergelijkingssite. “De verwachting is ook dat de aanvullende verzekeringen duurder worden in verband met de inflatie, die rond de 8% ligt. Iemand die 20 euro per maand kwijt is aan aanvullende zorg gaat dan zo’n 1,60 euro per maand meer betalen.”

Zorgtoeslag

Zorgwijzer.nl: “Positief is dat de zorgtoeslag meestijgt met de premie. Sterker nog, volgend jaar krijgen gezinnen er maximaal 34 euro per maand bij. Dat hebben Haagse bronnen eind augustus gemeld. De inkomensgrens voor deze stijging ligt op 23.000 euro voor een gezin van twee. Dus de zorgtoeslag komt vooral ten goede aan mensen die echt aan de onderkant zitten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.