Zorgpremie NN en Ohra fors omhoog

0

Nationale-Nederlanden en Ohra hebben de premies voor de basiszorgverzekering bekend gemaakt. Bij beide is sprake van een forse stijging, 7,5% bij NN en 7,7% bij Ohra.

De premie van de basisverzekering restitutie van NN Zorg stijgt in 2019 naar 128,60 euro per maand (2018: 119,58, voorheen Delta Lloyd Zorg). De premiestijging wordt volgens de verzekeraar onder meer veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. De premies van de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen blijven gelijk of dalen in 2019. Om de premiestijging niet nog groter te laten worden zet NN Zorg reserves vanuit het eigen vermogen in.

Stijging zorgkosten

De maandpremie voor de Ohra Zorgverzekering stijgt in 2019 naar 116,30 euro (inclusief 8% online korting). Hiermee stijgt de premie van de basisverzekering ten opzichte van 2018 met 8,34 (7,7%) per maand. De premiestijging van de basisverzekering komt volgens de verzekeraar onder meer door een stijging van de zorgkosten. De prijs van de aanvullende verzekeringen blijft gelijk of daalt. Ook Ohra zet eigen reserves in om stijging beperkt te houden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.